Jídelníček
Naši milí strávníci, všechny Vás srdečně zdravíme. Voláte nám ze
všech stran, zda jsme v pořádku. „ My jsme ty ohromné přívaly vody
ustáli.“ Doufáme, že Vy také.
Voda nám zatřásla životem, nastal čas
vykročit a pořádně se s překážkami poprat.
Od pondělí 23.9. začínáme
vařit, máme na dalších 14 dnů naplánovaný povodňový jídelníček s
jedním menu (i s variantou bez lepku a bez laktózy). Vzhledem ke
ztíženým hygienickým podmínkám, budeme používat jednorázové
menuboxy.
Většina z Vás měla jídlo předplaceno, jakmile se situace
trochu zklidní všem se ozvu a domluvíme se na vrácení peněz.
Nesmírně se na Vás všechny těšíme a pevně věříme, že se setkáme.
Platbu můžete provést v hotovosti nebo přes bankovní účet číslo
131-2288130267/0100.
Pokud potřebujete fakturu, dejte vědět.
Pro nové zájemce o naši stravu.
V případě, že se chcete stát našimi strávníky, prosíme, kontaktujte nás
na tel. 724 448 377. Pokud se nám hned nedovoláte,
pošlete SMS nebo nás kontaktujte na emailu
stastnesrdcekk@seznam.cz
a my se Vám co nejdříve ozveme. Na každého nového strávníka se těšíme.
Všem strávníkům přejeme dobrou chuť a děkujeme za přízeň.
pondělí 10. února
Menu 1
Kuřecí ragú se špenátovou rýží (mrkev, paprika, česnek, cibule) B Uzená hrachovo-mrkvová (mrkev, hrách, brambor, cibule, uzené maso) B
pondělí 10. února
Menu 2
Karbanátky se zeleninou a rajskou omáčkou a těstovinami (cibule, mrkev, cuketa, rajčata, koření) A celer, těstoviny-lepek Uzená hrachovo-mrkvová (mrkev, hrách, brambory, cibule, uzené maso) B
pondělí 10. února
Menu 3
Krambl s ovocem (ovoce dle dostupnosti, mandle, ořechy vlašské a lískové, ovesné vločky, sýr Mascarpone) A mandle, ořechy vlašské a lískové, ovesné vločky - lepek a sýr Mascarpone B Uzená hrachovo-mrkvová (mrkev, hrách, brambor, cibule, uzené maso) B
úterý 11. února
Menu 1
Zapečené těstoviny se sýrem a krůtími kousky (těstoviny, sýr, krůtí maso) A sýry Parmezán a Ementál, těstoviny-lepek Zeleninová s hráškem (cibule, petržel, mrkev, pórek, hrášek, brambory, bylinky) A máslo B
úterý 11. února
Menu 2
Kuskus s vepřovými nudličkami (česnek, limetky, koriandr, chilli) A kuskus-lepek Zeleninová s hráškem (cibule, petržel, mrkev, pórek, hrášek, brambory, bylinky) A máslo B
úterý 11. února
Menu 3
Čočkový salát se zeleninou a ciabattou (červená čočka, cibule, paprika, rajčata, kapary, rukola) A ciabatta-lepek Zeleninová s hráškem (cibule, petržel, mrkev, pórek, hrášek, brambory, bylinky) A máslo B
středa 12. února
Menu 1
Živáňská pečeně s lečem, vařené brambory (anglická slanina, cibule, česnek) B Minestrone (cibule, mrkev, řapíkatý celer, brambory, rajčata, kapusta, bílé fazole) A řapíkatý celer B
středa 12. února
Menu 2
Kuřecí s bylinkami a rizotem z červené řepy (kuře, bylinky, citrón, olivový olej, červená řepa, rýže) A bílé víno, sýr Parmezán B Minestrone (cibule, mrkev, řapíkatý celer, brambory, rajčata, kapusta, bílé fazole) A řapíkatý celer B
středa 12. února
Menu 3
Středomořský salát s cizrnou a bagetou (cizrna, olivy černé i zelené, rajčata, česnek, rukola, salát) A pšeničná mouka-lepek Minestrone (cibule, mrkev, řapíkatý celer, brambory, rajčata, kapusta, bílé fazole) A řapíkatý celer B
čtvrtek 13. února
Menu 1
Hovězí se špenátem a šťouchanými bramborami (hovězí maso, listový špenát, brambory) A vejce Čočková polévka s kari (červená čočka, rajčata, cibule, mrkev, česnek, kari, římský kmín) A máslo B
čtvrtek 13. února
Menu 2
Kuřecí paličky na medu, citrónu a petrželce, dušená rýže, salát (kuřecí maso, med, citrón, rýže) B Čočková polévka s kari (červená čočka, rajčata, cibule, mrkev, česnek, kari, římský kmín) A máslo B
čtvrtek 13. února
Menu 3
Rýžová kaše s ovocem a ořechy (rýže, kokosové mléko, ghí, kardamom, skořice, rozinky, ovoce) A ořechy B Čočková polévka s kari (červená čočka, rajčata, cibule, mrkev, česnek, kari, římský kmín) A máslo B
pátek 14. února
Menu 1
Krůtí kousky s dipem ze zakysané smetany, dušenou brokolicí, cherry rajčaty, těstovinami A bílý jogurt, zakysaná smetana, těstoviny-lepek Pórková polévka (pórek, brambory, petrželka, muškátový oříšek) B
pátek 14. února
Menu 2
Vařené vejce s koprovou omáčkou ze špaldové mouky, vařené brambory (kopr, jarní cibulka, smetana) A špaldová mouka-lepek, vejce, smetana Pórková polévka (pórek, brambory, petrželka, muškátový oříšek) B
pátek 14. února
Menu 3
Hrachová kaše s rychlokvašenou cibulkou, řepové kousky, domácí knäckebrot A arašídy, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, pohanková mouka B Pórková polévka (pórek, brambory, petrželka, muškátový oříšek) B
pondělí 17. února
Menu 1
Vepřové v krémové omáčce s dušenou rýží (bylinky, natě, citrón, cibule, česnek) A zakysaná smetana, mouka B Zeleninová s pohankou (petržel, mrkev, pórek, květák, bylinky, máslo, pohanka) A celer B
pondělí 17. února
Menu 2
Salát s celerem, řepou, chilli, kuřetem a žitným chlebem (kuřecí prsa, jogurt, celer, hořčice, chléb) A jogurt, celer, hořčice, sýr Parmezán, žitný chléb-lepek Zeleninová s pohankou (petržel, mrkev, pórek, květák, bylinky, máslo, pohanka) A celer B
pondělí 17. února
Menu 3
Pečený kořeněný květák s jogurtovým dipem, vejce, pečivo (citrón, sladká paprika, česnek, kurkuma, olivový olej) A sójová omáčka, vejce, jogurt, pečivo-lepek Zeleninová s pohankou (petržel, mrkev, pórek, květák, bylinky, máslo, pohanka) A celer B
úterý 18. února
Menu 1
Dušené vepřové s fazolemi, bramborová kaše (cibule, česnek, salám Chorizo, koření uzené papriky, bylinky, citrón) A mléko B Cizrnovo-bramborová polévka (sladká paprika, pórek) A mléko B
úterý 18. února
Menu 2
Penne s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem (rajčata, špenát česnek, chilli, slanina, bylinky) A sýr Parmezán, těstoviny penne-lepek Cizrnovo-bramborová polévka (sladká paprika, pórek) A mléko B
úterý 18. února
Menu 3
Salát ze špaldových těstovin s tempehem (kapie, cibule, kyselé okurky, olivový olej, citrón) A tempeh-sojový sýr, špaldová mouka-lepek, celozrnná hořčice Cizrnovo-bramborová polévka (sladká paprika, pórek) A mléko B
středa 19. února
Menu 1
Lasagne s čerstvě mletým masem a zeleninou (krůtí maso, mrkev, rajčata, citrón, bylinky) A sýry Mozarella a Parmezán, lasagne-lepek Zeleninový krém s bylinkami A celer, zakysaná smetana B
středa 19. února
Menu 2
Pohanka s krůtím masem, zeleninou a Parmezánem (květák, mrkev, pórek, česnek, sluneč. olej) A sýr Parmezán B Zeleninový krém s bylinkami A celer, zakysaná smetana B
středa 19. února
Menu 2
Pohanka s krůtím masem, zeleninou a Parmezánem (květák, mrkev, pórek, česnek, slunečnicový olej) A sýr Parmezán B Zeleninový krém s bylinkami A celer, zakysaná smetana B
středa 19. února
Menu 3
Špaldová krupice s ořechy a jahodami A krupice-lepek, mléko, lískové ořechy Zeleninový krém s bylinkami A celer, zakysaná smetana B
čtvrtek 20. února
Menu 1
Vepřové maso s cibulovou omáčkou a divokou rýží (rýže, červená cibule, jablečný ocet, javorový sirup, petrželka) B Hrášková krémová (hrášek, brambor, cibule, česnek) A smetana B
čtvrtek 20. února
Menu 2
Špagety se zeleninou, olivami a krůtím masem (česnek, černé olivy, rajčata cibule,chilli, oliv.olej) A špagety-lepek, řapíkatý celer Hrášková krémová (hrášek, brambor, cibule, česnek) A smetana B
čtvrtek 20. února
Menu 2
Špagety se zeleninou, olivami a krůtím masem (česnek, černé olivy, rajčata cibule, chilli, olivový olej) A špagety-lepek, řapíkatý celer Hrášková krémová (hrášek, brambor, cibule, česnek) A smetana B
čtvrtek 20. února
Menu 3
Květákový nákyp se salátem z červené řepy A mléko sýr Ementál, vejce, sezam B Hrášková krémová (hrášek, brambor, cibule, česnek) A smetana B
pátek 21. února
Menu 1
Sekaná pečeně s paprikou, bramborovou kaší A hladká mouka – lepek, vejce, máslo Zeleninový krém s bylinkami (mrkev, cibule, petržel, oregano) A celer, zakysaná smetana
pátek 21. února
Menu 2
Grilovaná zelenina s bazalkou, vejcem, Parmezánem, rýží (lilek, cuketa, cibule, paprika, rajčata) A vejce, sýr Parmezán B Zeleninový krém s bylinkami (mrkev, cibule, petržel, oregano) A celer, zakysaná smetana
pátek 21. února
Menu 3
Quinoa s kukuřicí a rajčaty, pečivo (černé fazole, limetka, avokádo) A pečivo-lepek Zeleninový krém s bylinkami (mrkev, cibule, petržel, oregano) A celer, zakysaná smetana
pondělí 24. února
Menu 1
Zapečené brambory s mletým masem, zeleninou, slaninou (pórek, česnek, kukuřice, citrón, olivový olej) A sýr Parmezán, čerstvá strouhanka-lepek Rajčatovo-řepná polévka (rajčata, červená řepa, pastinák, dýně, česnek, bílé fazole) A řapíkatý celer B
pondělí 24. února
Menu 2
Kořeněné kuře s fazolkami a jasmínovou rýží (cibulky, citrón, chilli, ořechy, kurkuma, bazalka) A ořechy B Rajčatovo-řepná polévka (rajčata, červená řepa, pastinák, dýně, česnek, bílé fazole) A řapíkatý celer B
pondělí 24. února
Menu 3
Francouzský koláč quiche s pórkem, mrkví a sýrem (pórek, mrkev, máslo, smetana) A špaldová mouka-lepek, vejce, sýr Ementál, máslo, smetana Rajčatovo-řepná polévka (rajčata, červená řepa, pastinák, dýně, česnek, bílé fazole) A řapíkatý celer B
úterý 25. února
Menu 1
Smažený vepřový řízek, šťouchané brambory (vepřová krkovice, brambory, vejce, česnek, sádlo) A čerstvě mletá strouhanka-lepek, vejce, mléko Zeleninová s hráškem (cibule, petržel, mrkev, pórek, hrášek, brambory, bylinky) A máslo B
úterý 25. února
Menu 2
Boloňské špagety (olivový olej, mrkev, česnek, bylinky, žampiony, mleté maso, rajčata) A řapíkatý celer, lepek-špagety, červené víno-siřičitany Zeleninová s hráškem (cibule, petržel, mrkev, pórek, hrášek, brambory, bylinky) A máslo B
úterý 25. února
Menu 3
Zeleninové rizoto s Mascarpone (zelenina, cibule, zázvor, citrón, bílé víno, med, bylinky, olivový olej) A řapíkatý celer, bílé víno-siřičitany, sýr Mascarpone B Zeleninová s hráškem (cibule, petržel, mrkev, pórek, hrášek, brambory, bylinky) A máslo B
středa 26. února
Menu 1
Čočka na kyselo s vařeným vejcem, chlebem (mrkev, petržel, cibule, česnek, brambor, máslo, vinný ocet) A celer, vejce, chléb-lepek, máslo Česneková s brambory (čerstvý vývar z kostí, česnek) A vejce
středa 26. února
Menu 2
Hovězí dušené na víně s bramborovou kaší a opékanými žampiony (mrkev, petržel, cibule, česnek, žampiony, rajčata, olivový olej) A celer, víno červené-siřičitany, máslo B Česneková s brambory (čerstvý vývar z kostí, česnek) A vejce
středa 26. února
Menu 3
Rýžová kaše s ovocem a ořechy (rýže, kokosové mléko, ghí, kardamom, skořice, rozinky, ovoce) A ořechy Česneková s brambory (čerstvý vývar z kostí, česnek) A vejce
čtvrtek 27. února
Menu 1
Vepřové nudličky s bylinkovou rýží (paprika, mrkev, hrášek, rajčata, rozmarýn) B Hrášková (hrášek, brambory, cibule, česnek) A smetana B
čtvrtek 27. února
Menu 2
Roláda z mletého masa plněná špenátem a vejci, vařené brambory (mleté maso, listový špenát, máslo) A vejce, mléko, tvrdý sýr Eidam, máslo, pšeničná mouka-lepek Hrášková (hrášek, brambory, cibule, česnek) A smetana B
čtvrtek 27. února
Menu 3
Pečená mrkev s arašídy, mrkvovým pyré a limetkovým medem (limetka) A arašídy Hrášková (hrášek, brambory, cibule, česnek) A smetana B
pátek 28. února
Menu 1
Guláš s domácím houskovým knedlíkem (cibule, sladká paprika, rajčata) A pšeničná mouka-lepek, vejce, mléko Květákový dhal (mrkev, červená čočka, zázvor, kurkuma) A bílý jogurt B
pátek 28. února
Menu 2
Bramborové noky zapečené s kuřecím masem, špenátem a sýrem (bylinky, citrón, kari, oliv. olej) A sýry Gouda a Mozzarella, noky-lepek Květákový dhal (mrkev, červená čočka, zázvor, kurkuma) A bílý jogurt B
pátek 28. února
Menu 3
Paprikové rizoto s rajčaty, petrželkou a sýrem (olivový olej, rýže, paprika, rajčata, bílé víno, bylinky) A bílé víno-siřičitany, sýr Parmezán B Květákový dhal (mrkev, červená čočka, zázvor, kurkuma) A bílý jogurt B